Fenerbahçe’nin efsane futbolculardan Pierre Van Hooijdonk’tan çarpıcı açıklamalar!..
Hollandalı eski futbolcu, Daum’dan Rijkaard’a, Aurelio’dan Mehmet Topuz’a kadar pek çok konuda birbirinden çarpıcı yorumlar yaptı!..
İşte Lig TV muhabiri Tunç Elibol’un sorularını canlı yayında yanıtlayan Van Hooijdonk’un konuşmasından MARATON.COM.TR olarak derlediklerimiz:
“BEŞİKTAŞ HAK ETTİ, F.BAHÇE HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”
F.Bahçe’nin geçen seneki performansından ötürü ben de hayal kırıklığına uğradım. Son birkaç senede iyi şeyler yapılmıştı. Hep şampiyonluk için yarışılırdı. Avrupa’da çok çabuk elenilmesi ve şampiyonluğun elde edilememesi çok büyük hayal kırıklığıydı. F.Bahçe gibi bir kulüpten son ana kadar kazanmasını bekliyorsunuz. G.Saray ve Fenerbahçe olmadan diğer takımlar şampiyonluk için yarıştı ve sonunda Beşiktaş şampiyonluğu hak etti.
“BEN OLSAM AURELIO’YU GERİ ALIRIM”
Yeni oyuncuların takıma alışması zaman aldı. Yeni bir teknik adam ve yeni düşünceleri olan bir teknik adam vardı. Bu biraz zaman aldı. Yeni oyuncuların ilk maçtan itibaren en üst seviyeye çıkamaması ve tabi ki Aurelio’nun olmaması çok etkili oldu F.Bahçe için. Marco o alanda çok etkili bir oyuncu. Bu sezona baktığınızda ön liberoda problemler yaşadık. F.Bahçe’nin yerinde olsaydım Aurelio’ya tekrar “geri gel” derdim.
“YENİ TEKNİK DİREKTÖRE ZAMAN VERMEK LAZIM”
Bir koçun bir senede istediklerini yerine getirmesi biraz zor. Biraz zaman tanımak lazım. Yeni bir takım oluşturuyorsanız insanlar bunun biraz daha uzun zaman almasını beklemeliler. Çok da değişiklik yoktu aslında, az sayıda yeni oyuncular vardı. Son maçlarda F.Bahçe çok daha iyi performans gösterebilirdi.
“DAUM’U GERİ ÇAĞIRACAKSANIZ NEDEN GÖNDERDİNİZ?”
Daum ile birkaç sene önce birlikte çalıştık. Benim için onun gelişi sürpriz oldu. 3 sene önce onu göndermişlerdi. Eğer onu tekrar alacaksanız niye gönderiyorsunuz? Eğer F.Bahçe için iyiyse ve başarılı olacaksa bende bundan mutlu olurum. F.Bahçe’deki ilk sezonuma baktığımda, Daum kadroyu temizledi. Birçok sayıda futbolcu gitti ve birçok sayıda futbolcu geldi. O dönem çok iyi durumda değildik ama devre arasında Nobre’nin gelişiyle yukarı doğru bir ivme kazandık. Daha önce gönderdiğiniz birini tekrar aldığınızda şunu düşünmek lazım: Şu an buradaki futbolcular, Daum buradayken Fenerbahçe’de değildi. Eğer F.Bahçe’nin teknik direktörüyseniz şampiyonluk için savaşmalısınız. Ülkenin en büyük takımlarından birindesiniz çünkü.
“MEHMET TOPUZ KENDİSİNİ ZOR DURUMA SOKTU”
Buraya geldiğimden beri herkes Mehmet Topuz’u konuşuyordu. Kayserispor’daki maçlarını izlediğimde iyi bir oyuncu, güçlü bir defans oyuncusu izlenimi verdi bana. Genç ve geleceği olan bir oyuncu. Bu şekilde iyi oynarsa F.Bahçe taraftarını kazanabilir. Çok zor bir duruma soktu kendisini. Garip bir durum oldu. Mehmet Topuz transferiyle zaten nereye transfer yapılması gerektiğini gösterdi F.Bahçe. Defansif orta sahada da bir oyuncuya ihtiyaç var. Golcü de olabilir.
“POULSEN ÇOK İYİ BİR PROFESYONEL”
Poulsen kesinlikle çok iyi bir oyuncu. İskandinav oyuncular zaten çok iyi profesyoneldir. Onlarla ilgili problem yaşamazsınız.
“LUGANO İLE DEVAM EDİLMELİ”
Ben Lugano’yu beğeniyorum. Onunla devam edilmesini isterdim. Kalpten oynayan çok güçlü bir oyuncu. Yanına iyi bir defans oyuncusuna ihtiyacı var. Ortadaki iki defans oyuncusuyla kombinasyonu sağlarsa çok daha iyi olur. Mehmet Topuz da sağda oynarsa ortadaki defans oyuncularıyla iyi bir kombinasyon sağlanabilir.
“NİHAT LİDERLİK VASIFLARI OLAN BİR OYUNCU”
Nihat üst düzey bir oyuncu. Eğer takımınıza bu tarzda bir futbolcu getirebiliyorsanız bu herkesin çok hoşuna gidecektir. Nihat Kahveci liderlik vasıfları olan bir futbolcu. Uzun zamandır İspanya’da ve neredeyse bir İspanyol oldu.
“RIJKAARD, G.SARAY’DA BAŞARIYI YAKALACAKTIR”
Rijkaard Euro 2000’de benim teknik direktörümdü. Çok iyi, sıcak ve saygılı bir insan. Hem milli takımda hem de Barcelona’da çok iyi işler yaptı. Bana göre hem G.Saray hem de taraftarlar onu çok sevecektir. Her zaman futbolcularını korur. Eğer sezona iyi bir başlangıç yapabilirse G.Saray’ın başarıyı yakalama şansı çok yüksek. Rijkaard yeni bıraktı zaten futbolu ve oyunculardan birisi gibi. Ama gerekirse hemen bir kademe üste geçip şef pozisyonun alabilir. Çok rahat bir insan. Çok iyi bir futbolculuk geçmişi olduğunu bildiği için içinde bulunduğu anda asla sinirlenmiyor. Türkiye’de daha çok baskı olabilir ama bu durum onu etkilemeyecektir diye düşünüyorum. Aynı kişiliğe ve aynı duruşuna sahip olacaktır burada da.
“RIJKAARD GİBİ BİR İSİM OYUNCULAR İÇİN DE AVANTAJ”
Eğer G.Saray bir futbolcu transfer edecekse Frank Rijkaard ismi çevresinde çok rahat edebilir. İyi oyuncuları getirmek için “Rijkaard beni istiyor denmesi” insanı havaya sokar. Bu iyi bir durum. Elbette transfer yapacaktır ama G.Saray’ın o kadar çok transfere ihtiyacı yok. Bana göre bu sene Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahiplerdi. Arda, Mehmet Topal gibi isimler en iyileri ama bazı sakatlıklar yaşamaları onların en iyiyi yapmasını engelledi. Bu sene G.Saray ile F.Bahçe arasındaki fark, G.Saray’ın yeni imzaladığı transferlerin F.Bahçe’ninkilerden daha iyi olmasıydı. Frank Rijkaard ile görüşmedim. Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray gibi kulüplerden teklif aldıysanız –ki bu kulüpler hakkında Hollanda’da herkesin bilgisi vardı- görüşmenize gerek yoktur.
“İBB MAÇI İŞLERİ DEĞİŞTİRDİ”
Sivasspor’un İBB maçında yenilmesi işi değiştirdi ve Beşiktaş zirveye oturdu. Türkiye’deki diğer takımlar da güçlü hale gelmeye başladılar. G.Saray ve F.Bahçe’nin kötü performansları nedeniyle diğer takımla arayı kapattı. Trabzonspor da buna dahil.
“MİLLİ TAKIMLARDA ASİSTAN KOÇLUK YAPABİLİRİM”
Bir antrenörlük kursu bitirdim. Şimdi bir asistan koç olabilirim istediğim yerde. Feyenoord asistan koç olmam için teklif yaptı ancak kabul etmedim. Feyenoord’u çok seviyorum ve yeni koç da çok yakın arkadaşım ama bu teklifi kabul etmedim. Şimdi haftanın 7 günü çalışmaya hazır değilim. Bir milli takımda -19 ya da 17 yaş altı olabilir- asistan koç olarak çalışabilirim. Bu benim aklımdan geçenler tabii ki. Bakalım ne olacak göreceğiz. Milli takımdan herhangi bir teklif yok şu an için.
“TÜRKİYE’DEN TEKLİF OLURSA BUNU DEĞERLENDİREBİLİRİM”
Eğer Türkiye’den bir teklif olursa ben de bunu çok ciddi bir şekilde değerlendireceğim. Burası benim ikinci ülkem gibi. Buraya bu kadar çok gelmem de bunun açıklamasıdır zaten.