Fenerbahçe'nin İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United'dan transfer ettiği, aynı zamanda Milli Takımın kaptanı olan Emre Belözoğlu, bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen bir törenle, kendisini 4 yıllığına kulübümüze bağlayan resmi sözleşmeye imza attı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda düzenlenen imza törenine, Emre Belözoğlu sarı lacivertli 5 numaralı formayla katıldı.
İmza töreninde Başkanımız Aziz Yıldırım, Genel Sekreterimiz Vedat Olcay yer aldı.
Başkanımız Aziz Yıldırım, basın mensuplarının görüntü almak için birbirleriyle yarışması ile ilgili olarak "Kulüpler kurumsallaşma sürecine girdi. Basın mensuplarının da kurumsal yapı içerisinde birbirleriyle anlaşmaları ve hem bizlerle hem de kendi içlerinde koordinasyonlu çalışmaları gerekiyor. Artık çağ bunu gerektiriyor. Bu karmaşayı ortadan kaldıralım. Yardımcı olmazsanız ve bu karmaşaya devam ettirdiğiniz sürece haberleri yalnızca internet sitelerinden almak durumunda kalacaksınız. Bunu bütün kulüpler adına da söylüyorum. Davranışlarınızı birbirinize tutumlarınızı daha düzgün bir hale getirmelisiniz. Yalan haber yazanları aranızdan ayıklamanız gerekiyor. Eğer siz bu sorunları hallederseniz, doğru haber yaparsanız o kulüp ve oyuncu hakkında yapılan yanlışlıkları yaşadığımız mevcut sorunu halledebiliriz. Çağın gerektiği gibi davranın. Yoksa biz bu tutumu korumakta ısrarlı olanları kendimizden uzaklaştırırız" ifadelerini kullandı.
Başkanımız Aziz Yıldırım, Emre ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Fenerbahçe Spor Kulübü Türk sporunun yetiştirdiği önemli bir ismi renklerine bağlamıştır. Benim Emre ile ilgili yorum yapmam bile yanlış. Kendisi Milli Takım'da oynayan Türk futboluna katkı sağlayıp Avrupa'ya giderek Türk futbolunu orada temsil eden bir oyuncu. Emre ile 4 yıllık anlaşma yapmış bulunuyoruz. Emre'nin her türlü katkıyı yapacağına inanıyoruz. O da takımdaki tüm arkadaşları gibi ekibin içinde kendisine verilen görevi yapacaktır. Milli Takım bazında da çalışarak bundan sonra da başarılı olacaktır. Tüm taraftarlarımızın Emre'ye destek olmasını bizzat istiyorum. Emre bunun karşılığını verecektir."
Emre Belözoğlu, ise Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün bünyesine katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi ve ekledi: "Her şeyden önce bu transfer öncesinde ve şu anda bana gösterdiği büyük destek için Başkanımız Aziz Yıldırım'a sonrasında yöneticilerimiz Ali Yıldırım, Neşet Yalçın, Murat Özaydınlı'ya ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'ye en iyi şekilde hizmet etmek için uğraşacağım. Avrupa'da Türk futbolunu uzun yıllar temsil etmeye çalıştım. Fenerbahçe'ye geldiğim için çok mutluyum, umarım yıllarca bu kulübe hizmet ederim."
Genel Sekreterimiz Vedat Olcay ise Başkanımızın kurumsallaşma ile ilgili söylemine tekrar vurgu yaparak şunları söyledi: "Artık ülkemizde tüm kulüplerimiz kurumsallaşma sürecine giriyor. Bu kulüplerdeki sporcuların profesyonel olduğunu, takım değiştirebileceklerini ve başka kulüplerde oynayabilecek yapıda olmaları şaşırılacak bir şey değildir. Emre çok başarılı bir futbolcudur, takıma çok faydaları olacaktır, kendisine hoş geldin diyorum."