Fenerbahçe’ye geldiğinde kariyeri hakkında tartışmalar yapılan ve “stajyer” olarak adlandırılan dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından biri olan Arthur Zico bildiğiniz gibi Fenerbahçe ile yollarını ayırdı.
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’ye Avrupa’da ilk kez çeyrek final oynatan Zico, Turkcell Süper Lig’de kaçan şampiyonluktan dolayı Fenerbahçe ile yoluna devam etme şansı bulamamıştı.
Zico, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada Türkiye’ye bir veda seslenişinde bulundu. İşte Zico’nun veda mektubu:
HOŞÇA KAL TÜRKİYE!
İki yıldır birlikte oldukça zorlu bir çalışma dönemini bitirdik. Fenerbahçe kulübünün tarihinde kendime yer bulduğum ve 100. yılımızda şampiyonluk sevincini yaşattığım için çok gururluyum.
2006 Dünya Kupası’ndan sonra kariyerimde yeni bir hedef olarak Türkiye’ye gittim. Herkes tarafından çok iyi karşılandım. İki sezon boyunca hayatımda hiç yaşamadığım özel anlar yaşadım. İstanbul’a son gidişimde taraftarlardan Fenerbahçe’de kalmam yönünde istekler aldım. Bu benim için çok sevindiriciydi.
Türkiye’yi ardımda açık kapılar bıraktığımı bilerek terk ediyorum. Burada bu anıları yaşamamı sağlayan herkese en büyük teşekkürlerimi sunuyorum. Özel bir teşekkürü de özel tercümanım Samet Güzel’e iletmek istiyorum. Türkiye’de benim sesim oldu. Bundan sonra kalbim Fenerbahçe ile beraber olacak ve Fenerbahçe’nin yürüdüğü her yolda onları destekleyeceğim.
Herkese minnettarım.
Arthur Zico
MARATON.COM.TR